12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ GÜNÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ GÜNÜ

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü Günü  çerçevesinde okulumuzda etkinlikler düzenlenmiştir.

Milli Şairimiz  Mehmet Akif ERSOY' un "Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!" dediği İstiklal Marşımızı Kabulünün 99.Yıldönümü münasebetiyle okulumuz Almanca Öğretmeni Emine ŞAHİN rehberliğinde hazırlamış  olduğumuz programımızın sunumu,  okulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

13.03.2020 443

Sunuculuğunu 10-C sınıfından Sena YANOĞLU' nun yaptığı ve teknik işlerini yine 10-C sınıfından Salih Emre GÜNER' in yürüttüğü programda; Edebiyat Öğretmenimiz Ali KURT tarafından günün anlam ve önemini belirten güzel bir konuşma yapılmıştır. Konuşmasında öğretmenimiz; Mehmet Akif ERSOY' un İstiklal Marşımızı yazarken yaşadıkları, içinde bulunduğu şartlar, hissiyatları ve marşımızın yazılma sebepleri üzerine aydınlatıcı bilgiler vermiştir.

Programda 10-C sınıfı öğrencilerinden "Beyza ÜNSAL, Berrenaz ERİŞGİN, Tuğçe IŞIK, Seçil YÖRÜK, Elif Sude ÖZMETİN, Muhammet Furkan ÇALIŞKAN, Sefa Serhan AYDIN ve Ahmet Alihan ÇELİKEL" den oluşan koromuz İstiklal Marşımızı konu alan "12 Mart" adlı oratoryoyu canlandırmışlardır.

Yine günün anlam ve önemi üzerine 10-C sınıfı öğrencilerinden Osman ÇAĞLIYAN ve Sudenaz GÜRBÜZ tarafından güzel bir pano hazırlanmış olup okulumuz girişinde sergilenmektedir.

              Panoda; Mehmet Akif ERSOY' un hayatı, eserleri ile ilgili yazılar, şiirler, resimler ve özlü sözler yer almaktadır. 

Yapılan tüm etkinlikler boyunca; Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY' un vatan, millet, bayrak sevgisi; kahramanlık, şehitlik ve gazilik kavramlarına verdiği üstün değer; maneviyatın ve imanın gücüyle bu değerler için verilen mücadeleler; İstiklal Marşımızın ne çetin şartlarda kaleme alındığı işlenmiştir.

Bu sayede öğrencilerimizin Mehmet Akif'i anlaması ve bu değerlere sıkı sıkıya bağlanıp sahip çıkmalarının önemi ve gereği vurgulanmıştır.

            Programın ve etkinliklerin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm izleyicilerimize teşekkür ederiz.

            "Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!"

13-03-202013-03-202013-03-202013-03-202013-03-202013-03-2020