AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ ETKİNLİĞİ

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü, Danışman Öğretmen Emine ŞAHİN rehberliğinde AFAD'ın hazırladığı "Depremin İlk 6 Saati" adlı videonun izlendiği "Afet Bilinci Eğitimi Etkinliği" düzenlemiştir.

11.12.2021 483

Okulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe okulumuz Psikolojik Danışmanı Hasan ÖZATA, Kulüp Danışman Öğretmenimiz Emine ŞAHİN ve kulüp üyeleri katılım sağlamıştır.

Etkinlikte; katılımcı olan kulüp üyelerine, ülkemizin her türlü doğal afete maruz kalabildiğinin altı çizilerek, bu afetlere karşı önceden nasıl hazır olunacağı, afet bilinci ve korunma yolları hakkında bilgi verilmiştir.

Bu konuda; ülkemizde Arama-Kurtarma Birimlerinin mevcut olduğu ve AFAD'ın da (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) bu ekiplerin başında yer aldığı belirtilmiştir.

Etkinlik kapsamında öğrencilere "AFAD Acil Mobil Uygulaması" hakkında bilgi verilip AFAD'ın hazırladığı "Depremin İlk 6 Saati" adlı video izletilmiştir. Öğrencilere "Toplanma Alanı", "Toplanma Alanının Nasıl Öğrenildiği", "Deprem Anında ÇÖK-KAPAN-TUTUN Hareketi ve Önemi" ve "Depremin İlk 6 Saatinde Nelerin Yapılıp Nelerin Yapılmaması Gerektiği" konularında video vasıtasıyla bilgilendirme yapılmıştır.

Öğrenciler, etkinliği ilgiyle takip etmiş olup Afete Hazırlık Kulübü öğrencileri olarak afet bilinci eğitimi adına çok faydalı bulduklarını ifade etmişlerdir.

Etkinliğimize katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

11-12-202111-12-202111-12-202111-12-202111-12-202111-12-202111-12-2021