28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 1-7 MART DEPREM HAFTASI

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün söylediği gibi "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur." Bu gerçeklikten hareketle her yıl 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuzda ve pansiyonumuzda Tahliye Tatbikatı yaparak doğal afetlere karşı okul olarak hazırlıklı ve bilinçli olmayı amaçlıyorduk.

03.03.2023 244

Ancak 6 Şubat 2023 günü ülkemizde on bir ilde meydana gelen yıkıcı depremlerden dolayı binlerce insanımızın enkaz altında kalarak vefat etmesi, binlerce insanımızın enkaz altında yaralanması, şehirlerimizin yıkıma uğraması, binlerce insanımızın böylesi büyük travmalar yaşaması nedeniyle planlanan tatbikat ertelenmiştir.

Milletçe tarifsiz bir acı içindeyiz... Yaşanan depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Eğitim-öğretimlerine okulumuzda devam etmek üzere gelen arkadaşlarımızın ve ailelerinin her zaman yanındayız.

Okulumuz Sivil Savunma Kulübü (Afete Hazırlık Kulübü) öğrencilerinin hazırladıkları "28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve "1-7 Mart Deprem Haftası" konulu pano okulumuz girişinde sergilenmektedir. Panoda "Sivil Savunma, Doğal Afetler, Korunma Yolları" vb. üzerine görseller yer almaktadır. Ayrıca danışman öğretmenlerimizin hazırladığı sunum okulumuz girişindeki televizyonda izlenime sunulmuştur.

Panomuzun hazırlanmasında görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"SİVİL SAVUNMA, silahsız bir yurt savunmasıdır."

"Deprem öldürmez, bina öldürür."

03-03-202303-03-202303-03-202303-03-202303-03-202303-03-2023