19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

"GAZİ, VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR."

  Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk, bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Milli hasletimizde olan bu duyguların Türk Ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

12.10.2021 589

              Türk Milleti bunun en güzel örneğini, Atatürk'ün "Ya istiklal, ya ölüm!" diyerek önderliğini yaptığı Kurtuluş Savaşında vermiştir. Birinci Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda birçok askerimiz şehit olmuş, birçoğu da gazi olarak geri dönmüştür. Vatanını, milletini, bayrağını canı pahasına savunarak bağımsızlığına kavuşturan şehit ve gazilerimize borçluyuz istikbal ve istiklalimizi... Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz, tek tek birer onur abidemizdir. Türk ulusu için "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.
              19 Eylül, Atatürk'e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" ve aynı zamanda "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

  İşte bu amaçla; 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜmünasebetiyle okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini ortaya koyan bir pano çalışması yapılmıştır. Panoda; günle ilgili dokümanlar ve resimler sergilenmiştir. Tüm okul toplumu olarak, şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anmamızın, onlara gereken saygıyı her zaman ve her yerde göstermemizin gereği ve önemi vurgulanmıştır.

  Şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor; çalışmada görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

                                                                                                  AFETE HAZIRLIK KULÜBÜ                                                                    

                                                                             BAFRA FEN LİSESİ

12-10-202112-10-202112-10-202112-10-202112-10-2021